Hiba javítások

Program frissítések, javítások.
Post Reply
Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am

Hiba javítások

Hozzászólás Szerző: mezofi »

Ha reggelni akar valaki hírlevélre akkor azt írja ki a rendszer, hogy már van ilyen e-mail cím a nyilvántartásban.

A rossz lekérdezést kellene erre kicserélni.
Shop/hirlevel_ellenorzes.php 37.sor

Kód: Egész kijelölése

//Megnézzük van-e már ilyen email cím
$sql = "SELECT email
		FROM ".HIRLEVEL_TABLE." as ht
		WHERE ht.email = '".tep_db_input(trim($_POST["hirl_email"]))."' 
		UNION ALL SELECT email 
		FROM ".REGISZTRACIO_TABLE."  as rt
		WHERE rt.email = '".tep_db_input(trim($_POST["hirl_email"]))."' ";
Így már működni kell.

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am

Re: Hiba javítások

Hozzászólás Szerző: mezofi »

Az alap skinben nem jelenik meg a dátum, a jobb felső sorban. Ezzel a módolással megjelik.
A Smart-s shopban nem volt kódolva a dátum megjelenése. Amit a következőképp tudsz megoldani.

shop/index.php-be tedd bele a következő részeket.
119.sorba

Kód: Egész kijelölése

require_once("include/languages/".NYELV."/datum.php");
156. sorba

Kód: Egész kijelölése

$TPL->assign('dat','Ma '.$_datum["year"].'. '.$_honap[($_datum["mon"]-1)].'. '.$_datum["mday"].'. '.$_hetnapja[$_datum["wday"]].' ,'.$_nevnap[$_datum["mon"]][$_datum["mday"]].' napja van.');
Shop/templates/first/fejlec.tpl tartalma legyen:

Kód: Egész kijelölése

<table id="header">
		<tr id="top"><td width="49%" height="95"  align="left">&nbsp;</td>
		    <td class="kozep" width="25%" align="center" valign="bottom" >{$language.SHOP_NEVE}</td>
		    <td class="kozep" width="26%" >&nbsp;</td>
		</tr>
</table>
<div class="datum_sor">
<table width="100%">
 <tr>
 	 <td width="60%" class="datum_sor_linkek" align="left"><a href="{$bolt_url}">{$language.FOOLDAL}</a>&nbsp;>>&nbsp;<a href="index.php">{$language.KATALOG}</a> {if $smarty.get.center == "megrendeles" and $visitorID == NULL}{$language.center.bejelentkezes}{else}{$language.center[$smarty.get.center]}{/if}{$beszur_link}</td>
	 <td width="40%">{$dat}</td>
 </tr>
</table></div>
<table width="760" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td><img src="{$templates_mappa}/images/head_04.jpg" width="800" height="16" alt="" /></td>
  </tr>
</table>

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am

Re: Hiba javítások

Hozzászólás Szerző: mezofi »

Volt egy időszak amikor a shop tesztelése után elfelejtettem kivenni az admin felület jelszó kérését elősegítő kódot, és így lehetett letölteni a shopot.
Az admin oldali belépéshez tartozó kód kérést a következőképpen kell megoldani.

Shop/admin/index.php-ből ki kellene venni a

Kód: Egész kijelölése

$_SESSION["correct"] = "ok"; 
Az első pár sorban van még az előtt, hogy megvizsgálná, hogy létezik-e.

Ez előtt van:

Kód: Egész kijelölése

if(!isset($_SESSION["correct"])) {
header("Location: ../webadmin.php");
exit;
}

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am

Re: Hiba javítások

Hozzászólás Szerző: mezofi »

A házigazda engedelmével én is hozzájárulnék eme témához két hozzászólással, pontosabban két hibajavítással. :roll:

Az admin felületen a Ki olvas minket? linkre kattintva egy MySQL hibaüzenet jön be, melyet az alábbi fájl javításával könnyű orvosolni:
Shop/admin/functions/general.php 895-897.sorok

Cseréljük le a következő kódot:

Kód: Egész kijelölése

 $sql = "DELETE 
 		FROM ebolt_ki_online 
		WHERE utolso_click < '".$lejart."' ";
erre:

Kód: Egész kijelölése

 $sql = "DELETE 
 		FROM ".KI_ONLINE_TABLE." 
		WHERE utolso_click < '".$lejart."' ";
Gondolom a fenti bug a $table_prefix bevezetése során keletkezet. ;)

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am

Re: Hiba javítások

Hozzászólás Szerző: mezofi »

First template-nél. Üresen hagyott mező esetén a Gyorskeresés egy üres figyelmeztetést ad ahelyett hogy kiírná: Üres a kereső mező.

Megoldás:
keressük meg a Shop/templates/first/right/gyors_kereses.tpl fájlban a 10.sorban ezt a részt: {$URES_KERESO_MEZO}

Cseréljük le erre: {$language.URES_KERESO_MEZO}

Ez is csak a fentihez hasonló baki lehet, ami az éjszakákba nyúló programozás által vörösre erőltetett szemnek tudható be. :shock:

Remélem nem zavartam 8-)

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am

Re: Hiba javítások

Hozzászólás Szerző: mezofi »

Köszi!
Legalább valaki kezdi átlátni a programot, és tudja mit hol javítson. :P

A letölthető állományban is javítottam a hibákat.

Mezőfi

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am

Re: Hiba javítások

Hozzászólás Szerző: mezofi »

Van mikor a bővebben linkre kattintva nem jelenik meg a termék. Ez főleg akkor, ha 1-re van állítva az admin felületen található
Új termék listázás
beállítás.

Javítása:
shop/include/center/uj_termekek.php 49. sorból ki kell venni a

Kód: Egész kijelölése

 ".$sql_bovites2." 
részt.
És ilyen lesz utána

Kód: Egész kijelölése

$sql = "SELECT t.id, t.image_address, t.kod, t.keszlet, nl.name, nl.description, a.ar, nk.url, t.egyseg, t.gyarto, t.allapot, t.uj 
 FROM ".TERMEK_TO_KATEGORIA_TABLE." as ttk 
 INNER JOIN ".TERMEK_TABLE." as t ON ttk.termek_id=t.id 
 INNER JOIN ".NEV_LEIRAS_TABLE." as nl ON nl.termek_id = t.id 
 INNER JOIN ".ARAK_TABLE." as a ON t.id = a.termek_id 
 LEFT JOIN ".NAGY_KEPEK_TABLE." as nk ON nk.termek_id = t.id 
 WHERE nl.language_id= ".$nyelv_id."  
 AND status='igen' 
 AND a.arforma_id = ".$arforma_id." 
 AND t.id = ".tep_db_input($_GET["term_id"])." 
 ".$sql_bovites."
 ORDER BY t.date DESC , nk.url ";

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am

Re: Hiba javítások

Hozzászólás Szerző: mezofi »

Ha angol nyelvre váltunk, akkor a termék állapot azt írja, hogy 'Ismeretlen állapot', egy tévesen megírt lekérdezés okozza a gondot.
Javítsuk. Shop/functions/general.php-ben a helyes allapot_kiolvasas() függvény tartalma:

Kód: Egész kijelölése

//Olvassuk a termék állapotát
function allapot_kiolvasas($allapot_id){
$sql = "SELECT megnevezes 
		FROM ".TERM_ALLAPOTOK_LEIRAS_TABLE." 
		WHERE allapot_id = ".tep_db_input($allapot_id)." 
		AND nyelv_id = ".tep_db_input($_SESSION["konfiguracio"]["nyelv_id"]) ;
$result = mysql_query2(__LINE__, __FILE__, $sql);	
	if(mysql_num_rows($result) > 0){
	$allapot = mysql_fetch_assoc($result);
	return $allapot["megnevezes"];
	}else{
	return "Ismeretlen állapot";
	}
}

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am

Re: Hiba javítások

Hozzászólás Szerző: mezofi »

Szia
Bocsi, lehet, hogy én vagyok teljesen vak, de hol, melyik sorban találom a javítandó függvényt? Mert nem találok allapot_kiolvasas nevű eljárást... Már jojózik a szemem, de tényleg nem találom, bocsi... :oops:

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am

Re: Hiba javítások

Hozzászólás Szerző: mezofi »

8-) A tiedben a tartalom titkosítva volt, így nem is találhattad. Átírtam, és feltöltöttem.

Post Reply

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég