Admin felület

Tanácsok és javaslatok a Webshop Hun1 Smarty programhoz. Hogyan tovább?
Post Reply
santae
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: vas. márc. 22, 2009 6:44 pm

Admin felület

Hozzászólás Szerző: santae »

Feltelepítettem az FTP-re az oldalt. Sajnos a www.india-biocosmetisc.com/admin/index.php-ra nem jön fel semmi. Vagy nem így kellene elérni az adminisztációs felületet?
Köszönném segítségét.

robee
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: pén. márc. 20, 2009 3:39 pm

Re: Admin felület

Hozzászólás Szerző: robee »

Telepítési útmutató:
http://netprog.eu/beta_kezikonyv.pdf

santae
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: vas. márc. 22, 2009 6:44 pm

Re: Admin felület

Hozzászólás Szerző: santae »

Az adminisztrációs felületre csak a megfelelo
jelszóval, és felhasználói névvel rendelkezok léphetnek be. idézet a kézikönyvből. De hogy hogyan, arról nincs szó benne.

robee
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: pén. márc. 20, 2009 3:39 pm

Re: Admin felület

Hozzászólás Szerző: robee »

Jól írtad le a címet? Mert nálam az oldal sem jön be. A telepítést rendesen végigcsináltad?
Én így szoktam elérni az admin felületet: oldalcíme/admin

Szerk.:
Megvan!
Elírtad a címet szerintem.
Próbáld ki így:
http://www.india-biocosmetics.com/admin
;)
A jelszó és a felhasználónév: admin

zolauto
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: vas. ápr. 11, 2010 12:10 pm

Re: Admin felület

Hozzászólás Szerző: zolauto »

Kedves István.
Sikerült belépnem az admin felületre.
Két kérdésem lenne.
1. a termékeknél nem tudok hozzáadni új kategóriát. Ennek mi lehet az oka?

Adatbázis lekérdezési hiba történt, a tulajdonos értesült
a hibáról, amely miatt elnézését kérjük!

2.a kimutatásoknál ezt írja ki
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /mnt/ultraweb/z/zo/zolauto/admin/include/kimutatas/statisztika/jpgraph.php on line 277
talán azért, mert kevés adat van benn?
Köszönöm válaszodat.
Tisztelettel: Ikotin Zoltán

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am

Re: Admin felület

Hozzászólás Szerző: mezofi »

Nem tudom.
A termékekhez nem lehet kategóriát hozzáadni, kategóriához lehet terméket rendelni. Esetleg egy terméket lehet másolni egy másik kategóriába is.
Nem tudom mi a konkrét dolog amit szeretnél.
Kipróbáltam, lehet felvenni új terméket, lehet új kategóriát, lehet egy terméket más kategóriába sorolni.

Egyébként nem tudom miért lett törölve a shop/kepek/nagy_kepek könyvtár.
Abba a könyvtárban ugyanazok könyvtáraknak kell lenni mint a kepek könyvtárban. Úgy ahogy most neked létrehoztam, és a letöltött állományban is van.
A kimutatásoknál írja is, hogy kevés adat van még.

A shop/connections/bolt.php-ben meg lehet változtatni, hogy ne ez a hiba üzenet legyen ami a látogatóknak szól, hanem a lekérdezést írja ki a képernyőről, az beszédesebb nekünk.
Mezőfi

zolauto
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: vas. ápr. 11, 2010 12:10 pm

Re: Admin felület

Hozzászólás Szerző: zolauto »

Kedves István.
Szerettem volna néhány kategótiát feltenni, de nekem nem sikerült.
Újra megpróbáltam, de hiába írom be a rögzít gomb elé, ha megnyomom a rögzítéskor kiírja a hibát.

Ablaktörlő kategóriát szeretten volna létrehozni, nem ment.:)
Megpróbáltam más kategória megy.
Most sikerült az ablak szót elfogadta, majd átírtam ablaktörlő-re, de sajnos a hosszú Ő-t kérdőjelként írta.
Valószínű más betűtípust használ. Azon hol lehet változtatni?


Semilyen mappát nem töröltem, azóta meg főleg nem amióta vissza kaptam.

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am

Re: Admin felület

Hozzászólás Szerző: mezofi »

Ahogy írtam valamikor, ahány tárhely szolgáltató annyiféle konfiguráció.
Az uw eldöntötte, hogy a ,mysql lekérdezéseket latin2_hungarian_ci egyeztetéssel továbbítja, nem érdekli, hogy mi van beállítva alapértelmezettnek, esetünkben latin1_general_ci.
Ezért a teljes adatbázist törölnöm kellett és felvinni latin2_hungarian_ci karakterkészlettel.
Most minden ékezetes karakter normálisan jelenik meg, és hozzá lehet adni az ő betűs neveket is.
Remélhetőleg nem okoztam nagy gondot, hogy töröltem a régi shop táblákat.

Amennyiben ténylegesen pénz keresés a cél akkor nem ártana egy fizetős tárhelyre vinni a shopot, mivel ez egy ingyenes tárhely, tudni kell, hogy a szolgáltatónak célja minél kevesebb szerveridő kiosztása. A vásárló amikor a rendelését adja le, vagy keresgél előfordulhat, hogy megszakad a folyamat, mert a szerveridő kevés.
Esetleg az admin felületen létrehozott SESSION-okat is törli nagyon hamar a szerver, és így többször is be kell jelentkeznie, mert kidobálja a szerver. :roll:
Mezőfi

droga
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: kedd jún. 23, 2009 9:45 am

Re: Admin felület

Hozzászólás Szerző: droga »

Üdvözletem

Az adminisztrációs felületen szeretnék eszközölni egy apró korrekciót, amiben egy kis segítséget kérnék.

Szóval mikor a megrendeléseket kilistázom és egy adott megrendelés részleteit megszemlélni szándékozva a "szerkeszt" gombra kattintok, akkor ugyebár láthatóak a részletek:
Termék neve, Darabszám, Cikkszám, Adó százalék, stb...
A termék cikkszáma fölé víve az egeret a kis ikonképe is megjelenik.

Nomost én azt szeretném, hogy itt, vagy a cikkszámra, vagy a terméknévre kattintva a nagy képek jöjjenek elő.

(Azért volna rá szükség, mert egyes egyedi készítésű termékek csupán nüansznyi díszítésbeli különbségekkel rendelkeznek, amelyek a kis ikonképen nem látszanak, de a nagy képen igen. És így egyszerűbb volna rögtön látni, hogy pontosan melyiket is rendelte meg az illető, tekintve, hogy a nevük azonos, csak a cikkszámuk különbözik. Mertbár persze más módon is megtalálható, hogy most ez melyik is, de így sokkal egyszerűbb volna. )

Ha segítenél, hogy ehhez pontosan mit írjak át, azt előre is köszönöm.

Avatar
mezofi
Site Admin
Hozzászólások: 932
Csatlakozott: csüt. okt. 16, 2008 7:30 am

Re: Admin felület

Hozzászólás Szerző: mezofi »

Nem kis munka lesz.
Shop/admin/include/vasarloi_szint/rendeles_szerkeszt.php-ben van ez a rész (91. sorban nálam)

Kód: Egész kijelölése

//Rendelt termékek
$sql = "SELECT re.*, t.kod,  t.image_address, rt.darab, rt.szallithato, rt.ar, nl.name, rt.afa_szazalek as ter_afa, re.ip, re.szallitas_modja, rt.termek_id
FROM ".REND_TETELEK_TABLE." as rt 
INNER JOIN ".TERMEK_TABLE." as t ON rt.termek_id = t.id 
INNER JOIN ".NEV_LEIRAS_TABLE." as nl ON t.id = nl.termek_id 
INNER JOIN ".REND_TABLE." as re ON re.id = rt.azon 
WHERE re.reg_id = ". tep_db_input((int)$_GET["kat_id"]) ."
AND rt.azon=".tep_db_input((int)$inf_id)."  
AND nl.language_id = ".tep_db_input((int)$nyelv_id);
$termekek = mysql_query2(__LINE__, __FILE__, $sql);
Erre kellene cserélni ahhoz, hogy a nagy képet kiolvassuk:

Kód: Egész kijelölése

//Rendelt termékek
$sql = "SELECT re.*, t.kod,  t.image_address, rt.darab, rt.szallithato, rt.ar, nl.name, rt.afa_szazalek as ter_afa, re.ip, re.szallitas_modja, rt.termek_id, nk.url
FROM ".REND_TETELEK_TABLE." as rt 
INNER JOIN ".TERMEK_TABLE." as t ON rt.termek_id = t.id 
INNER JOIN ".NEV_LEIRAS_TABLE." as nl ON t.id = nl.termek_id 
INNER JOIN ".REND_TABLE." as re ON re.id = rt.azon 
INNER JOIN ". NAGY_KEPEK_TABLE ." as nk ON nk.termek_id = t.id
WHERE re.reg_id = ". tep_db_input((int)$_GET["kat_id"]) ."
AND rt.azon=".tep_db_input((int)$inf_id)."  
AND nl.language_id = ".tep_db_input((int)$nyelv_id);
$termekek = mysql_query2(__LINE__, __FILE__, $sql);
Nálam a 315. sorban ez van:

Kód: Egész kijelölése

<td class="tavolsag"><span class="kez" onmouseover="this.T_WIDTH=<?php $meretAray = getimagesize("../".$termekek_tomb["$i"]["image_address"]); echo $meretAray["0"]; ?>;this.T_TITLE='<?php echo $termekek_tomb["$i"]["name"]; ?>';this.T_TEXTALIGN='left'; return escape('<img src=../<?php echo $termekek_tomb["$i"]["image_address"]; ?> />');"><?php echo $termekek_tomb["$i"]["kod"]; ?></span></td>
Legyen így:

Kód: Egész kijelölése

<td class="tavolsag"><span class="kez" onmouseover="this.T_WIDTH=<?php $meretAray = getimagesize("../kepek/nagy_kepek/".$termekek_tomb["$i"]["url"]); echo $meretAray["0"]; ?>;this.T_TITLE='<?php echo $termekek_tomb["$i"]["name"]; ?>';this.T_TEXTALIGN='left'; return escape('<img src=../kepek/nagy_kepek/<?php echo $termekek_tomb["$i"]["url"]; ?> />');"><?php echo $termekek_tomb["$i"]["kod"]; ?></span></td>
Mezőfi

Post Reply

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég